Går til betalingsside...

Top Kvalitet Cannabis Frø

Den ultimative guide til spiring af cannabisfrø

Temperatur og fugtighed spiller en afgørende rolle ved spiring af cannabisfrø

Inden vi går i gang med hvordan du spire dit frø, er der lige et par forholdsregler du skal tage dig.
Det er fugten og temperaturen der er afgørende for at et frø kan spire.

• Den ideélle temperatur er mellem 22° og 25°C
• Dit dyrkningsmiljø bør være fugtigt, men aldrig vådt
• Relativ luftfugtighed bør være mellem 70% og 90%
• Minimer, hvor meget du håndterer frøene
• I hydroponisk/rockwool plugs er den ideélle PH-værdi på 5,8-6,2

Hvad er en forventet springtid for spiring af cannabisfrø?

Under de rigtig forhold tager det alt fra 12-36 timer at forspire dit cannabisfrø.
Er frøene af lidt ældre dato kan det også kræve et par dage ekstra.
Hos Superseeds garantere vi altid ”friske” korrekt opbevarede skunkfrø. Find den rette guide til spiring af cannabisfrø her hos Superseeds!

1. VALG AF SPIRINGSMETODE TIL SPIRING AF CANNABISFRØ

Superseeds

Fordelen ved at for spire frøene først er at det ofte går hurtigere, samt at du får sorteret eventuelt døde/dårlige frø fra. Fordelen ved at plante direkte i jorden er at det er nemmere, og at du ikke kan komme til at ødelægge den spirende kim-rod (den lille hvide rod der kommer ud af frøet) ved at røre ved den.

 ET GLAS VAND-METODEN (Forspiring)

Dette er nok en af de mindst effektive metoder, men den er stadig brugbar. Den er utrolig nem at sætte i gang, Fyld et glas eller en skål halvvejs med vand, der er omtrent 22°C.
Efter 3-5 dage begynder frøene at åbne sig, og du bør se små hvide rødder kigge frem. Når disse rødder når 2-3 mm i længden, så udvis ekstrem forsigtighed og flyt dem over til de potter du har gjort klar med jord først.

Klargøring af potte til frø, Fyld din potte med jord/coco. Brug en kuglepind eller andet spidst. Prik et hul på ca. 10-15 mm. Nu er potten klar til det for spirede frø.
*Nb. Når du vander i starten skal du ikke gennemvæde jorden. Brug evt. en bestøver til at holde jorden let fugtig uden at overvande.

VÅD KØKKENRULLE-METODE (Forspiring)

Formenlig en af de mest almindelige spiringsmetoder. Køkkenrulle-metoden findes i forskellige variationer. Nogle dyrkere bruger vatrondeller eller absorberende stykker papir. I denne guide bruger vi køkkenrulle, da den er let tilgængelig og holder på fugten forholdsvis godt.
Placér et stykke fugtigt kørrenrulle på en jævn flade, det kunne være imellem to tallerkener eller en lille tupperware bøtte. Placer deri frøene fordelt med et par cm imellem hinanden. Du skal sørge for, at begge stykker køkkenrulle er fugtige, ikke våde. Endnu engang skal frøene flyttes (forsigtigt) når kim roden kigger ud med 2-3 mm til potterne klar gjort med jord eller coco. Brug den samme anbefaling ovenover til udplantning af spirede frø.

2. Kombo: glas vand-metoden X våd køkkenrulle-metoden

Denne metode kombinere det bedste af begge verdener, som overskrifter siger er det de to førnævnte metoder kombineret.
Du tager først et glas vand på de ca. 22°C deri ligger du frøene de første 12-24 timer. Når frøene er sunket til bunds er de klar til at komme videre over at ligge imellem køkkenrullen. Her skal de ligge yderligere 1-3 døgn hvor de herefter er klar til at blive plantet ud i potter.
Brug tidligere nævnte anbefaling til udplantning af spirede frø.

Frø fri cannabis er almindelig selv i det produkt, der stammer fra masseproduceret udendørs dyrkning men for ikke så længe siden var dette ikke tilfældet.
Omkring midten af ​​det 20. århundrede opdagede avlerne, at fjernelsen af mandlige planter, så snart de viser deres kønsbestemte træk, ville resultere planter, der udelukkende indeholder ubefrugtet hunner, hvilket giver cannabis blomsten højere THC procent, der ikke kræver fjernelse af frø inden indtagelse.

PLANTNING DIREKTE I JORDEN

Plantning direkte i potten i dit valgte gromedie er det mest sikre valg, da du beskytter den skrøbelige kimrod mest muligt. Da den er pakket fint ind i muld og en isolerende effekt fra mediet. Der er større chance for udsving i temperaturen når du spirer i en kop vand eller køkkenrulle.

Hvordan starter plantning?

Bruger du en lille potte kan du trygt gennemvæde potten brug evt en mild blanding af rod stimulator (tryk det værste vand ud, uden at komprimere jorden for meget) bruger du derimod en større potte skal du passe på med at gennemvæde den, da den i princippet kan stå tung og våd i ugevis. Det vil resultere i en overvandet plante og dårlig vækst.
Lav et hul på ca 10-15 mm i dybden. Placer her dine kommende små babyer. Dæk til med mediet uden at presse for hårdt.Nu kan du vande hvis du ikke allerede har gjort det. brug evt. en mild rodstimulator blandet i din sprayer til at booste din start!

Hvad er vigtigt efterfølgende?

Nu er det vigtigt de næste par dage at jorden ikke tørre ud. Men at man heller ikke overvander.
Placer nu dine potter, der er inden for det temperaturspænd, som blev nævnt da vi snakkede temperatur og fugtighed. Efter 4-10 dage bør du se spiringen af en ung frøplante, mens rødderne er i fuld gang med at udvikle sig under jorden.

BRUG STENULDSBLOKKE

Her menes der et Rockwool lignende produkt. Det er dog lavet specifikt til planter, og ikke til at isolere din garage med 😉 Der kan være mange grunde til at dyrke i et produkt som eksempelvis grodan blokke. Mange sygdomme og svamp kan ikke overleve da der ikke er jord bakterier til stede. Det er derfor man typisk ser det brugt i medicinske produktioner, hvor der er en række strenge krav der skal overholdes.
Når du starter dine frø i Grodan blokke skal du være opmærksom på blokken ikke tørre ud. Placer derfor i et mini drivhus, hvor du har mulighed for at opretholde en høj fugtighed.
Som med de andre medier, stikker du frøet 10-15 mm ned i pluggen. Bestøver let med en bestøver så Grodan blokken er fugtig.
Du kan med fordel placere drivhuset på en varme måtte.

Hvornår kan man se resultater?

Efter ca. 1-2 dage burde du kunne se en ny lille fin plante på vej op. Og efter ca 2 uger burde den være klar til omplantning til dit ønskede dyrkningsmedium.

HVIS DU ER I TVIVL, SÅ TÆNK PÅ FORÅRSFORHOLD

Uanset hvilken metode, du vælger, skal du tænke på, hvilke forhold, der naturligt ville være til stede i foråret. I deres naturlige miljø ville cannabisfrø begynde at spire i løbet af det sæsonmæssige skifte fra vinter til forår. Fugtigheden er fortsat høj, og temperaturer stiger naturligt. Stil altid dig selv spørgsmålet: Svarer min spiringsopsætning til forholdene under foråret? Hvis svaret er ja, er der en god chance for, at spiringen bliver en succes.

3. GIV DINE FRØ DEN BEDST MULIGE START PÅ LIVET

I de fleste tilfælde skydes spiringen i gang smertefrit helt uden problemer. Der er dog nogle ting du kan gøre for at skyde processen godt i gang fra start!

BELYSNING

Den første er belysning. Dit frø eller dine små spire har behov for lys.
Du kan som udgangspunkt godt spire i vindueskarmen hvis det er sæson til det. Men de kan hurtigt stå og blive ranglede i det, da de strækker sig efter lyset. Er der fuld smæk på solen, ingen poblem.
Du kan med fordel sætte et lys op til enten at suplere. Eller gemme hele projektet væk i et skab. Det kunne eksempelvis være en LED bar fra secret jardin 6500K, den trækker kun 26 watt ud af stik kontakten.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Hæng den 25-30 cm over dine frø. Som gerne er placeret i et mini drivhus.
Da unge frøplanter vokser ret hurtigt, skal du justere lysene løbende for at få de bedste resultater. Efter to uger under den ”svage” belysning er det i orden at skifte til noget mere kraftigt lys. Det kunne være en god gammeldags HPS/MH pære. Eller en LED lampe, LED teknologien har efterhånden taget så meget over, at man sagtens kan finde kraftige LED lamper der gør det mindst ligeså godt, eller nogle vil endda sige bedre end de tidligere meget benyttede HPS og MH lys. Samtidigt er det også langt mere strøm effektivt og mindre varme udskildende en HID lamper.

4. UDOVER SPIRING

HVORNÅR BEGYNDER DU MED GØDNING?

Det afhænger af dyrkningsmediet, som du bruger, men i de fleste tilfælde, får du ikke brug for at forsyne planten med næringsstoffer i de første 2-3 uger. Der er rigeligt med “næringsstoffer”, og selv kokosjord skal kun tilsættes næringsstoffer efter en uge eller deromkring. Hvis du vælger at dyrke i coco eller hydro system skal du kun give kvart dosis i første omgang. Så snart det første sæt blade viser sig, øg med 0,25 trinvist pr. blad sæt. For begyndere anbefaler vi altid at bruge et jordmedie. Dette giver dig mulighed for at lære finurlighederne ved cannabisdyrkning mere effektivt og straffer dig mindst, hvis du begår fejl. Desuden er der også næring nok til plantens første 2-3 ugers levetid.

Hvordan ved man om der mangler næringsstoffer?

En nem måde at se, om der er brug for flere næringsstoffer, er at kigge på bladene. De takkede blade begynder at blive lysegrønne, da lageret af næringsstoffer tømmes. Bladene bliver efterhånden gule, hvis de efterlades længe nok. Dette er et klart tegn på, at der er brug for flere næringsstoffer. Din plante dør ikke, hvis bladene bliver gule, men det er en rettidig påmindelse om at fodre din unge plante.

Nu er du bleve en del klogere på spiring af cannabisfrø. Er du interesseret i at læse flere spændende artikler om cannabis, kan du se et større udvalg af blogindlæg lige her